18 Haziran 2013 Salı

NBA 2013 FİNALİ 6. MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ : HER ŞEYDEN BİR PARÇA

     


Öyle bir maç oldu ki insanın bir sürü şey yazası geliyor. Aynı zaman da hiçbir şey yazmayıp sadece maçın tamamını izleyin ve bütün bir sezon da olabilecek her şeyi tek bir maçta yaşayın demek istiyorum.İnanılmaz sekansların olduğu , hiç beklenmeyen hataların yapıldığı , hiç beklenmeyen performansların sergilendiği , totemlerin olduğu , adeta bir basketbol filminin final sahnesini anlatan bir maç oldu bu maç.
Spurs cephesinden bakacak olursak , adeta maçı hediye ettiler diyebiliriz. Duncan harika bir ilk yarıyı geri de bırakmışken , 3.periyodun sonunda 10-12 farkı yakalamışken , Lebron felaket oynuyorken gerek Popovich'in hataları , gerek bireysel hatalarile maçı kaybettiler. Popovich maçın son 2 pozisyonunda Duncan'ı kenarda tutarak , belki de maç kazandıracak o iki ribaundı Heat'e hediye etti. 4. çeyreğin sonunu harika oynayan Parker genel olarak sakatlığının etkisi ile çok kötü bir maç çıkardı. Aynı şekilde Ginobili de maç boyu kötü bir görüntü sergiledi.  Özellikle 2. yarı da Heat'in müthiş topa baskısından dolayı sayı bulmakta oldukça zorlandılar. Olumlu olarak söylenebilecek şeylerden biri kesinlikle Lebron savunması. Bu maçta Diaw Lebron'ı harika savunsa da takım olarak Lebron'a karşı müthiş bir savuma yapıyorlar. Lebron'ın bu kadar sık dağılmasının belki de en büyük nedenlerinden biri Spurs'ün bu harika savunması olabilir.
Heat açısından ise biraz 2. maçı andıran bir maç oldu. Lebron yine felaket oynadı.Wade kötü oynadığı çoğu anda takıma zarar verdi fakat yine de bir şekilde maçı kazandılar. Peki nasıl kazanabildiler ?  Her şeyin başında savunma geliyor kesinlikle.  Başta Duncan olmak üzere Spurs ün bütün iyi yaptığı şeylere karşı müthiş bir savunma yaptılar. Kötü bir maç geçirmesine rağmen direksiyonun Lebron' a bırakılması ve şutör 5 ile tam Heat aradığı oyun tarzını buldu. Fakat Spolstra'nın maç sonun da Wade'den vazgeçmemesi diğer etkenler olmasa belki  de bir şampiyonluğa mal olacaktı. Popovich'in Duncan dan vazmesi Ray Allen'nın 5 saniye kala gelen üçlüğü maçı uzatmaya taşıdı. Uzatma da da Heat o insanüstü savunması ile ve bence yine Popovich'in bireysel hataları ile maçı kazanmasını bildiler.

Maçı izlerken bu maçı kazanan şampiyon olur dedim. Spurs böyle maçlardan kolay kolay etkilenen  bir takım değil fakat Spurs'ün etkilenmesinden çok , Heat'in rüzgarı alması bence çok çok daha önemli. Bu serinin 7. maça uzaması bence en yakışına oldu. Her mçı ayrı hikayelere sahne olan bu serinin 7.maçını kaçıran çok şey kaçırmış olacak gibi orası kesin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.