9 Haziran 2013 Pazar

NBA 2013 FİNALİ 2. MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ - GİZLİ KAHRAMLAR

         

       

             2. maç öncesi kimsenin hayal edemediği bir seneryo gerçekleşti bu gece. Lebron'ın maçın kırılma anına kadar  playoff lar da ki en kötü , en etkisiz oyununu oynadığı , Spurs cephesin de Parker -Duncan ikilisinin sadece  8/27   ile oynadığı bu maçta  maçın kaderini " Gizli Kahramanlar " belirledi.

            Spurs ün oyunda kalmasının neredeyse  tek sebebi olan D. Green 6/6 isabet 5/5 üçlük isabeti oynadı. Kawhi Leonard  ise 9 sayı 14 rib ile Spurs için gecenin ender iyi oyuncularından  biriydi. Spurs bu maçta kendi karakterlerinin aksine çok çabuk dağılan  , hücumda maç boyunca sayı bulmakta zorlanan bir görüntü sergilediler. Parker - Duncan ikilisi uzun süreden sonra ilk defa kadar etkisiz oldu ve en sonunda Miami nin zaman zaman çıktığı o hiçbir takımda olmayan 6. vitese dayanamayıp maçın kopmasına engel olamadılar. Miami 3. periyot sonu , 4. periyot başında 30 - 5 lik bir seri yakalayarak maçı kopardı. Peki böyle bir seri yakalamasına sebep olanlar neydi ?

           Lebron felaket bir gece geçirirken , Wade bütün playoff boyunca oynadığı gibi etkisiz oynarken sahneye Mario Chalmers çıktı. Chalmers maçı 19 sayı 4 ribaund 2 asist ile bitirdi. En kritik anlarda sorumluluk aldı ve takımın ateşlenmesinde en büyük faktör oldu.  Finaller öncesinde ki yazı da belirttiğim yan faktörlerden Allen , Miller , Andersen 31 sayı üretti. Miami bençi toplamda 40 sayı üretti ve maçın kazanılmasında büyük bir rol oynadı. Miami nin en büyük artısı olarak gözüken topa baskı sonrası gelen top kayıplarından çok da sayı bulamasalar da bu gece başka şeylerin iyi olması , Spurs 'un özellikle 3 yıldızından  katkı alamaması galibiyeti Heat'e getirdi ve seriyi eşitlediler.

           Bundan sonra arka arkaya 3 maç San Antonio da oynanacak. Spurs ilk maçı kazandığı için saha avantajının elinde olması ile hala çok avantajlı gözükse de  bu sene gerçekten çok ilginç bir seriye şahit oluyoruz. Muhtemelen bir daha böyle bir maç olmayacaktır fakat Miami nin şampiyon olabilmesi için bu gece ki gibi o kimsenin çıkmadığı seviyeye daha çok ve daha uzun süre çıkması gerekiyor gibi gözüküyor. Bakalım bundan sonra ki maçlar bize neler getirecek. Bakalım "Gizli Kahramanlar " serinin kaderini bir kere daha değiştirebilecekler  mi ?

        Dipnot : Gecenin tartışmasız en güzel hareketi olan James'in Splitter a yaptığı enfes bloğu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz , izlemelisiniz.


                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.