7 Haziran 2013 Cuma

NBA 2013 FİNALİ 1. MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ

   

       Miami nin İndiana ' yı elemesinden sonra final için aklıma gelen ilk soru , " Boynuz kulağı geçecek mi acaba ? " oldu. Genç atletik bir takıma karşı , yıllardır kemik kadrosunu koruyan istikrar abidesi tecrübeli bir takım...

      Maçın değerlendirmesinden önce aslında iki takım seri başlamadan önce ne yapmak istediler  ve ilk maçta bunların ne kadarını gerçekleştirebildiler , bunlara değinmemiz lazım sanırım.

       Miami cephesinden bakacak olursak , ev sahibi avantajını şuanda Nba takımları  içinde en iyi kullanan takımlardan biri . Gerek oyun stili gerek taraftarından kaynaklı olarak ufak kıvılcımlar bile Miami' nin müthiş bir ivme yakalamasına yetiyor. Kadro da şuanda total olarak Nba in en iyi oyuncusu olan Lebron James 'in oyun ve zihinsel  olgunluk olarak en üst düzey de olduğunu söylememiz gerek.Miami'nin oyun stiline bakacak olursak eğer , her zaman yüksek tempo oynamaya çalışan , dış şutörlerini özellikle savunmaların Lebron odaklamasından yararlanarak yüksek verimde kullanmaya çalışan bir stile sahipler.  Dün  gece de bunların hepsini yaptılar aslında. E peki öyleyse Miami neden kaybetti ? Bunu James çok güze açıklamış aslında.. "Biz, son ceyrekte gercekten iyi basketbol oynadik ama bazi hatalar da yaptik. Spurs'e karsi fazla hata yapamazsiniz" Peki neden Spurs e karşı fazla hata yapamazsınız ?

       Spurs yıllardır aynı baketbolu oynayan , başların da harika bir koç bulunan sanki makine gibi tıkır tıkır çalışan bir basketbol sistemleri var. Çağdaş takım oyunu basketbolunun en önemli temsilcisi durumunda Spurs. Dün sadece takım olarak 4 kaybı yaptılar ve Miami nin hücum verimliliği arttıran en önemli olayın önüne geçmiş oldular. Miami ise 8 top kaybı ile bitirdi maçı. Belki yüksel bir değer değil ama   Spurs u yenebilmek için her alanda onlardan az veya çok olsa da  iyi olmanız gerekmekiyor. Eğer sizi herhangi bir alanda  yakalayıp geçerlerse o maçı kaybetmeniz kazanmanıza göre daha  büyük bir olasılık haline geliyor. İşin savunma kısmında ise Lebron'a  ve diğer tehditlere karşı birebir önlem alarak değil de takım savunması ile durdurmaya çalıştılar ki takım savunmasını zaten iyi yapan Spurs bir iki  ince detay ile bunu çok verimli hale getirdiler. İşin hücum kısmında ise dün gece iyi yüzde ile şut atamadılar. Özellikle Parker a penetre alanları açılması için dış şutörlerin köşe üçlüklerini sokabilmesi gerekiyor.Başta ki D. Green üçlükleri dışında bunu istedikleri gibi yapamamalarına rağmen gerek tecrübe gerek hatayı cezalandırma olayını üst düzey yaparak  maçı kazanmayı bildiler.

         İlk maç bana adına yakışan maçlar seyredebileceğimiz mesajını verdi. Oldukça güzel bir seri ve uzun bir seri sanki bizleri bekliyor.Sanki boynuzun hala  kulağı geçemediğini söylesek de bundan 2 gün sonra ne olacağını bilemiyoruz. İşte bu yüzden basketbol güzel. İşte bu yüzden oturup sadece bu harika serinin keyfini uykulu gözlerimize aldanmadan çıkarmalıyız.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.