3 Haziran 2013 Pazartesi

2013 Doğu Finali Değerlendirme Yazısı

                           
                          MİAMİ HEAT  : 4   -   3 :  İNDİANA PACERS 

       Belki de playoff ların şuana kadar ki en keyifli serisini geride bıraktık. Gerek doğu finaline yakışan sertlik , gerek George – James eşleşmesi seriyi oldukça üst düzey bir seviyeye getirdi.

      Seri öncesi her iki takımın artıları , eksileri oldukça ortadaydı aslında. İndiana sert savunması ve pota altı hakimiyeti ile etkili olmaya   çalışacak iken , Miami ise yüksek tempo ve 4 kısalı sistemin en büyük artılarından olan topa baskı ile  İndina’nın pasörlük konusunda ki yetersizliğini avantaja dönüştürmeye çalışacaktı. Seri de bu şekilde gitti aslında. İndiana West – Hibbert ikilisi ile pota altını domine ederken ,  Miami  özellikle son maçta yapmış olduğu müthiş topa baskı ile seriyi bitirerek  finale yükseldi. Her iki taraf içinde kartların açık olduğu maçlar da , özel olarak rakiplere hazırlanıldığı playoff lar da , yan faktörler sizi bir adım öteye taşıyan , seriyi size getiren faktörler oluyor. Özellikle Miami için şutörlerin verimli olması ,  her maç için kazanmak adına  en büyük etken zaten. Bunun dışında Miami ,  Andersen – Haslem ikilisinden beklenenin çok çok üzerinde bir performans alarak dış etkilere yenilerini ekledi.Aynı zaman da seri içinde yavaş yavaş Wade’in de ritmini bulması ile Miami’nin artıları İndiana’ya oranla  ağır basarak finale adını yazdıran takım oldu. İndiana’ya  değinmek gerekirse aslında yapmaları gereken herşeyi bütün seri boyunca en iyi şekilde yapmaya çalıştılar. 3. Maçın  dışında savunma kimliklerini ortaya  koyup pota altını olabildiğince verimli kullanmaya çalıştılar. Fakat takımında ki özellikle  benç zayıflıklığı ve takımın da yeterince üst düzey  pasör olmasından kaynaklanan hücum verimsizliği ve bütün sezon boyunca süren yüksek top kayıp oranları   zaten sınırlı olan hücumlarını daha da sınırladı.
      

      Sezonu doğu finali ile oynayarak kapatan  İndiana için  aslında bu sezon oldukça iyi geçti diyebiliriz. Hibbert   ve George ‘un sezon içinde ki gelişimi aynı zamanda sezona başlamadan takımın 1 numaralı skor opsiyonu olan  Danny Granger dan yoksun olarak başlayıp bu seviyelere gelmeleri gerçekten de alkışlanması gereken bir durum. Her sene gelişen , her sene gelişme kaydeden bu genç takım , gelecek sene de eksikliklerini kapatmaya çalışarak , ellerinde ki bu yetenekli genç kadro ile  daha da iyi olmaları içten bile değil.


      Miami için ise son 3 sezonda ki 3. Final olacak. Bu sefer karşılarında San Antonio Spurs var. Geçen sene ki Oklahoma City Thunder a göre tecrübesi tartışılmayacak kadar büyük olan ve aynı zaman da görünür de eşleşme ve oyun anlayışı olarak Miami Heat için daha ters gibi gözükmelerine karşın saha avantajı ellerinde. Bakalım final bize ne getirecek. Bakalım James ve arkadaşları bu sene de çocukluk hayallerini bir kez daha yaşabilecekler mi ? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.