11 Haziran 2013 Salı

NBA 2013 FİNALİ 3. MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ – SANAYİ DEVRİMİ

           

            2.  maç çok ilginç şeylere sahne olmuştu. Yıldızların susup , gizli kahramanların sahne aldığı bir geceydi. Bu gece ise  her iki taraf için de çok çok daha ilginç bir maçı geride bıraktık orası kesin.

     
           Miami tarafından söylenecek çok fazla bir şey yoksa aslında. Hücum sistemleri yıldız oyuncu skorlarına dayalı olduğu için  , böylesine enfes bir savunmaya karşı biraz da Lebron , Wade ve Bosh üçlüsü  kötü gün de olunca ,  Spurs karşısında takım olarak dağıldılar adeta. Değinilecek en önemli konu tabi ki James’in felaket  performansı. Son 2 yıldır görüp görebileceğimiz mental açıdan en kötü James i izliyoruz son 2-3 maçtır. Bugün ise tamamen dağılmış bir görüntüsü vardı. Ona karşı yapılan savunma sonrası ve özellikle arka arkaya kaçırdığı şutlar sonrası tamamen oyundan koptu. Son 5 yıl da 4 Mvp ödülü kazanan , şu anda tüm Nba oyuncuları arasında ayrı bir yere konulan , özellikle mental anlamda kendini inanılmaz geliştirdiği söylenen James  bu serinin tamamın da başka biri gibiydi sanki. İyi yaptığı şeyleri de kötü yapan , Şut atmaktan çekinen , içeri girmeye korkan bir James gördük ki , bu Miami için bugünkü maçın 30 sayı dan fazla bir farkla kaybedilmesinden daha önemli bir sorun orası kesin.  


          Spurs ise peri masalından bir gece yaşadı adeta. Memphis serisin de ki oyun stillerini yani içeri penetre sonrası dış şutörleri bulma ve Heat’in en zayıf noktalarından biri olan  hücum ribaundlarına  inanılmaz saldırdılar. Maç öncesi planlanan hatta daha da fazlasının gerçekleştiği  bu gece de Spurs  hücumu , sezon boyunca olduğu gibi bugün de bir makine edası ile tıkır tıkır işledi adeta. Özellikle Miami’in Spurs’ü  sahadan sildiği 2. Maçın hemen arkasından Spurs’ün böyle bir performans sergilemesi takımın olgunluğunun ne derece üst düzeyde olduğunun bir kanıtı adeta.Asıl geceyi peri masalına döndüren tabi ki Gary Neal ve Danny Green ikilisi idi. Toplam da 51 sayı ürettiler ki o sırada Heat toplam da 71 sayıdaydı. Takım olarak da yapmak istedikleri her şeyi fazlası ile yaptılar ve sadece 1 gece aranın olacağı ve tekrar kendi evlerin de oynacakları 4. maçın öncesi inanılmaz bir öz güven ve  psikolojik bir  üstünlük sağladılar.



         4. maç öncesi ise birkaç önemli nokta var. Lebron kendine gelebilecek mi ? Heat 3. Maçı unutup 2. Maçta ki gibi perde sonrası bunaltıcı  topa baskılarını  yapabilecekler mi ? Bunların cevapları ne olur bilinmez ama Spurs bugün kendi sistemleri olan “ makine gibi oynama “ ile seri de “ Sanayi Devrimi “ni başlattı sanırım. Bakalım Heat in cevabı nasıl ve ne şekilde olacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.