28 Mayıs 2012 Pazartesi

Geç Olsun Güç Olmasın.- Nba Batı Finali 2012

       

                                San Antonio Spurs    -    Oklahoma City Thunder 


     Yazının zamanının geciktiği aşikar olsa da , Amerikan basketbol liginde konferans finalleri varsa , biz de de üniversite finalleri var maalesef. Her ne kadar bugün 2 sınavım olduğu için yazıyı zamanında yazamamış olsam da , madem sabahlamışız , e beklentilerin bu kadar büyük olduğu bir maçı kaçırabilir miydim?! Belki girdiğim iki finalden de kalacağım ,  fakat pişman mıyım ? Asla!

       Bu sabaha karşı  gerçek anlamda basketbol izledik. Uzun zamandır bu kadar heyecanlı , bu kadar  kaliteli bir Nba maçı izlediğimi hatırlamıyorum. San Antonio amiyane tabir ile " Şiir gibi " basketbol oynadı. Bir takımın yapması gereken her şeyi yaptılar. Neredeyse her hücum da farklı bir oyun denediler. Pota altına topu indirdiler. Katlar yaptılar vs. Özellikle işin savunma kısmında harikalar yarattılar. G. Neal ın göğsünü siper edip kazandırdığı hücum fauller  , Oklahoma nın büyük üçlüsünü  mükemmel derecede savunmaları , Spurs ün savunmasının hangi seviyede olduğunu bizlere gösterdi. Her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştılar. Başardılar da. Sezon başından beri oynadıkları takım oyununu dün en iyi şekilde sahaya yansıttılar. Spurs e oranla daha dinamik , daha genç olan Oklahoma , karşısında sanki yaş ortalaması 20 olan bir takım buldu. Dünkü maçı izleyen taraflı , tarafsız herkes San Antonio Spurs ün oyununa saygı duydu orası kesin.

      Oklahoma aslında her zaman ki oynadı. Ya da oynamaya çalıştı desek daha doğru olur. Fakat karşılarında kendilerini o kadar iyi analiz etmiş bir takım vardı ki , maçı kazanmaları çok çok zordu. Ve başaramadılar da. Tabi ki bugünkü maç bütün serinin böyle gideceğini göstermez ama , her maçından keyif alacağımız bir seri bizleri bekliyor orası kesin. Oklahoma bu maçtan sonra yapması gerekenleri daha iyi görmüş olmalı. Hücum artık sadece Perkins veya İbakanın tepeden perdesi ile Westbrook un şut atması ile ya da Durant in bireysel yetenekleri ile veyahut  Harden nın  içeri zorlamaları ile çözülecek gibi gözükmüyor. Daha çok pas yapıp , en doğru hücumu seçmek zorundalar. Savunma da daha agresif olup San Antonio yu set hücumu dışına çıkarmaları gerekiyor. İşleri hiç ama hiç kolay değil fakat seri en azından 7.maçı görecekmiş gibi hissediyorum. Ya da belki de böyle bir seriden 7 maç izlemek istediğim içindir bu his bilmiyorum.

       Ama kesin bir şey varsa , bu seri uykusuz kalmanıza , sınavlarınıza daha az çalışmanıza kesinlikle değecek bir seri. San Antonio bu oyununu ne kadar devam ettirebilecek , Oklahoma buna cevap olarak ne kadar kendilerini zorlayıp San Antonio nun canını sıkabilecek , yakın zamanda bunu göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.