7 Haziran 2012 Perşembe

Gençlik Ateşi- Bir Rocky Filmi* Spurs - OKC Batı Finali Seri Değerlendirmesi

                 

                           San Antonio Spurs  2    -    4   Oklahoma City Thunder


     
        İlk maçın sonunda seri için tahmin  yazısını yazarken , San Antonio nun ne kadar  harika bir basketbol oynadığını , OKC nin buna nasıl cevap vereceğini merakla beklediğimi yazmıştım. O maçta San Antonio oynadığı " pozitif takım basketbolunu " herkese anlatmak değil , herkesin  gözünün içine sokmuştu adeta. Ama işler " Rocky " filmlerinde olduğu gibi değişti adeta. Rocky filmlerinin sonunda  Rocky baş düşmanı  ile dövüşürken , dayak yer yer sonra ayağa kalkıp hiç bir araba dolusu  sopa yememiş gibi rakibini döver ve filmde mutlu sonra biter. Burada San Antonio " kötü karakter " olmasa da ( en azından benim için ) , olay örgüsü , serinin hikayesi aynı bu şekilde oldu. İsterseniz serinin hikayesine bodoslama dalmadan önce San Antonio ve OKC için sezon boyunca olan şeylere biraz değinelim.

         Kaybeden taraf San Antonio Spurs sezon boyunca istediği basketbolu sahaya yansıtarak buraya kadar  geldi. Her maç 10 , yeri geldiğinde 12 kişilik  rotasyon ile oynayarak çoğu takımın yapmadığı yaparak , Süper yıldızlarının eline bakmadan takım olgusu ile herkesin takdirini kazanarak başarılı bir sezonu geride bıraktılar. Son yıllarda takım basketbolu iyice kaybolmuşken Spurs bizlere ilaç gibi geldi adeta. Özellikle benim için " Lakers kazanamaz ise Spurs şampiyon olsun abi " dediğim bir takımdı  Spurs.

         Oklahoma City Thunder ise geçen sene Batı Finaline kadar çıkıp oldukça başarılı bir sezon geçirmişlerdi. Bu sezon için de  takım oldukça yüksek beklentiler ile yeni sezona başladı. Geçen seneden tecrübe kazanmış bu genç takımın bu sezon yapacaklarını  herkes merakla bekliyordu. Oklahoma ligi bir kaç takımla beraber domine ederek normal sezonu tamamladı ve sezon boyunca batının en iyi iki takımı olarak duran Spurs - OKC batı finalinde karşı karşıya geldi.

     

            Serinin ilk 2 maçında Spurs , Oklahoma City Thunder ı ezdi geçti adeta. Spurs bu 2 maçta yapmak istediği her şeyi yaptı. Harika bir hücum  performansı ve inanılmaz bir  savunma performansı gösterdiler. Oklahoma ya karşı nasıl savunma yapılması gerekiyorsa öyle savunma yaptılar. Herkes San Antonio nun bu basketbol ile OKC yi rahat geçeceğini düşünürken , yaralı boksörümüz Rocky kendi evinde ki maçlarda öyle bir geri dönüş yaptı ki Spurs ün bütün öz güvenini elinden aldı adeta. Spurs gibi tecrübeli bir takımı bir an olsun bile ayağa kaldırmadan , 4 maç üst üste kazandılar. İlk 2 maçtan sonra , maçların her anında  karakterlerini sahaya yansıttılar ve geçen sene yapamadıklarını yapıp Batı şampiyonu oldular. Oklahoma ' nın buralara kadar gelmesinde  Durant in dışında 2 tane daha önemli faktör vardı tabi...



        Russell Westbrook için sezon boyunca hep saatli bomba dedik. Ne yapacağı belli olmaz dedik. Gözü karardı mı takımını yakabilecek kadar kötü işlere imza atabiliyor dedik. Ama bu seride karşımızda bambaşka bir Russell Westbrook vardı. Şut seçimleri , her geçen maç oyununun üstüne biraz daha  koyması inanılmaz gerçekten. Final de de kendini süper kahraman olarak görmez ise Oklahoma nın en büyük artısı olacaktır Russel Westbrook. Biraz da James Harden dan bahsetmek gerekirse , bu sene kendini ne kadar geliştrdiğini söylemek bizlere düşmez sanırım. Sonu gelmeyecek gibi duran sakalının uzamasının yanı sıra ,  oyunu da bir  o kadar büyüdü  James Harden nın. Takımın momentumunu değiştirmesi için çok ama çok önemli bir faktör olduğu kesin. Takımlar Russell Westbrook a ve KD ye konsantre olduğu anda James Harden sahneye çıkıp bir anda bütün rüzgarı Oklahoma nın arkasına alarak , takımına çok çok büyük bir ekstra güç katıyor.

   

        Kevin Durant... 80 ler ruhunu taşıyan bir kaç genç süper yıldızdan biri. Aklında sadece basketbol olduğunu , kazanmak olduğunu her maç çok net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Kendisini ve takımını getirdiği nokta zaten ortada. Kendi oyununu geliştirmenin dışında Russell Westbrook un karakterini bile değiştirdi Kevin Durant. Her sene geliştirdiği hücum silahları ile Kobe mi ? Lebron mu? Tartışmalarına 3. isim olarak da eklendi kesinlikle.  Derrick Rose ile beraber başarılar , şampiyonluklar kazanmasını istediğim tek oyuncu. Çünkü onun aklı hafta sonu partilerinde veya bireysel başarılarda değil , sezon sonunda takımı ile kazanacağı şampiyonlukta...

        Oklahoma City Thunder ın finallerde ki rakibi daha belli değil. Fakat karşılarına Miami de gelse , Boston da gelse kesinlikle favori durumundalar. Bu genç , yetenekli , başarıya aç takımın Nba şampiyonu olup , olamayacağını ise merak konusu.


   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.