27 Mayıs 2012 Pazar

NBA DOĞU FİNALİ 2012

     
                                   
       İşte beklenen anlar geldi diyebiliriz. Mücadelenin tavan yapacağı , her top için ölünecek maçlara  geldik. Özellikle doğu finalleri Nba finallerinden bazen daha da sert , daha da çok  mücadele üst seviyelerde olur. Buraya hak ederek gelmiş iki takım var karşımızda. Miami sezon başından beri oynadığı basketbol ile bu seviyelere çıkacağını göstermişti bizlere.  Zaten  geçen  senenin finalistinden bahsediyoruz. Zorlu bir İndiana serisinden geldiler. Sertlik seviyesinin , gerginlik seviyesinin çok çok arttığı maçlar oynadılar. Wade bir ara " boşluğa " düştü fakat sonra kendini bulup seriyi getiren 2-3 maç oynadı. ( son maç 41 sayı 17-25 ile )  Miami İndiana serisinde uzun savunmasını hiç yapamadı ve bu seride karşılarında  oldukça form tutmuş Kevin Garnett ve Brendon Bass var. Uzun savunması Miami için çok kritik olacaktır. Tabi ki Chris Bosh ın dönüş zamanı ve nasıl döneceği  hem hücum için hemde savunma için çok önemli. Chris Bosh iyi bir savunmacı olmasa da hücum da Kevin   Garnett i ve Bass i oldukça yıpratacaktır ki bu da KG ve Bass in yüzdelerini aşağı çekecektir. Aynı zamanda  Miami maçlar da Lebron ve Wade in yanına alternatif  bir skorer bulamadıkça , işleri daha da  zorlaşacaktır.

    Boston cephesi içinse olumsuzlukların sayısı biraz daha fazla. Sezonun ortasından bu yana yaşadıkları sakatlık problemleri , özellikle uzun konusunda yaşadıkları problemler , bildiğiniz üzere hala devam etmekte. Kevin Garnett in hala nasıl olupta bu  kadar yorgunluğa rağmen bu seviye de basketbol oynayabiliyor , hala anlayamasam da  takdir edilmesi gerekilen bir durum kesinlikle.KG nin bu seviye de basketbol oynaması çok çok önemli Boston için. Ray Allen ise yaşadığı sakatlıktan sonra Doc Rivers tarafından kenardan oyunun momentumunu değiştimek için benç e çekildi. Her ne kadar bunun bir sorun olmadığı söylese de oyunu bu role alışamadığını gösteriyordu. Phili ile oynanan 7. maçta kötü attığı bir başka  maç oluyor derken karanlıkta şut antremanı yapan Ray Allen sonra kendini buldu. Miami serisi için onunda kendini bulması çok önemliydi. Geçen yazı da Rajon Rondo nun Boston için En önemli oyuncu olduğunu söylemiştim. Hala da fikrim değişmiş değil. Rondo aynı zamanda Nba de ki en şanslı oyuncu olabilir. Kevin Garnett , Paul Pierce , Ray Allen gibi efsanevileşmiş oyuncular ile birlikte oynuyor. Nba e geldiğinden beri bu kadar gelişmesinde bu oyuncuların katkısının çok büyük olduğu aşikar. Rondo yu sürekli iyi  bir şeyler yapmaya zorladılar ve zorluyorlar da. Bunun örneğini Phili serisinin 6. ve 7. maçlarında gördük. Rondo maçın başından beri konsantre olmadığı göstermişti ve bu kötü oyunu  Bostonun kaybetmesine neden oldu. Özetler de görebilirsiniz , Paul Pierce çocugunu azarlar gibi Rondo yu azarlıyor gerekli sorumluluğu almadığı için. Ve bunun sonucunda Rondo 7. maçta triple- double yaptı ( 18 sayı - 10 asist - 10 rib.  ) Triple double dan daha önemlisi , Paul Pierce maçın bitmesine 2-3 dakika kala 6. faulü alarak dışarı da kaldı. Takım topu ısrarla Rondo ya vererek sorumluluk almasını sağladılar ve Rondo bunun üstesinden geldi. Miami serisi için Rondo nun durumu  çok önemli. Kevin Garnett ile serinin en kilit adamlarından beri olacaktır Boston Cephesi için.

    Sonuç olarak harika bir seri bizleri bekliyor. Mücadelinin doruk noktasına ulaşacağı maçlar olacaktır. Konferans finallerinin tamam Cnn tarafından yayınlanacaktır bu arada. Bu yüzden benim gibi çalışmanız gereken lanet finalleriniz yoksa kapın bira ve cipsinizi , doyasıya izleyin maçları. Bu seri için tahmin yapmak her ne kadar zor olsa da artı - eksilere baktığımız da Miami dahaa avantajlı gibi gözüküyor. Normal sezonda Boston nın Miami ye karşı bariz üstünlük sağlaması ise daha da zorlaştırıyor tahminleri. Fakat ben Miami nini bu seriyi bir şekilde geçeceğine inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.