18 Nisan 2014 Cuma

Nba Playoff 2014* Toronto Raptors- Brooklyn Nets

    Daha öncede yazdığım gibi bu sezon özellikle doğuda sezon öncesi beklentilere göre epey değişik şeyler oldu.Olan bu değişikliklerden ikisi bu takımlar ve performansları. Biri sezon öncesinin en flaş takımı Brooklyn Nets , diğeri ise sezonun en beklenmedik işlerinden birini yapan Toronto Raptors.

     Brooklyn Nets sezon öncesi en çok konuşulan takımlardan birisiydi. Yaptığı transferler ile yaşlı kurtlardan
oluşan yıldızlar topluluğu bir oluşum ile sezona girdiler. Genel kesim özellikle sezon öncesi takımın  ilk 5'ine baktığında ( D. Williams, Joe Johnson, Paul Pierce, K.Garnett ,B. Lopez ) bu sezon için şampiyonluk adaylarından biri olarak gösteriyordu. Fakat sezon başladığında işler beklenildiği gibi gitmedi.Çiçeği burnunda koç Jason Kidd'in koçluğa alışma süreci ise çok uzun sürdü. Takımdaki hemen hemen herkesin beklenenin çok altında  oynaması , özellikle Deron Williams'ın yaşadığı sakatlıktan bir türlü kurtulamaması ve belki de en büyük sıkıntı yaşadıkları şey bu kadronun üzerine kurulduğu Brook Lopez'in sezonu kapatması oldu. Sezona yanlış hatılamıyorsam 6-16 ile başlayıp daha sonra özellikle all star ve sonraki 1 aylık süreçte Joe Johnson'nın önderliğinde ve özellikle Paul Pierce'ın rolünü belirleyip Kidd'in takıma biraz daha sahip çıkmasına yardımcı olmasıyla beraber 6.sıradan Playoff'a girmeyi başardılar. Şimdi ise sıra bu kadronun belki de en iyi bildikleri şey olan Playoff maçlarında takım tarihi için çok önemli bir yılı geriden bırakan Raptors ile karşılaşacaklar. Sahip oldukları tecrübe avantajı çok önemli olsa da uzun soluklu ve yorucu serilerin üstesinden gelebilecekler mi onu hep birlikte göreceğiz sanırım.

      Uzun süre sonra tarihinin en başarılı yılını şimdiden geride bırakan Raptors içinse çok önemli bir seri olacak. Takımdaki çoğu oyuncunun ilk Playoff deneyimi olacak ve bu tamamı genç kadro için o psikolojinin üstesinden gelmek pek de kolay olmayabilir. Normal sezon için Raptors hakkında bir şeyler söylemek gerekirse , bu sezon 2 maçlarını izleyebilme fırsatım oldu. İlk izlediğimde takımda Rudy Gay vardı. Daha sonraki maç da ise Rudy Gay yoktu ve bu 2 takım arasında dünyalar kadar fark vardı. Rudy Gay'in takımdan ayrılmasından sonra daha dengeli,  ön plana çıkması gereken oyuncuların ön planda olduğu, yüksek skorlarla değil savuması ile maç ve maçları kazanabileceklerinin bilincinde olan ve  her konuda oldukça dengeli olan bir takım Toronto Raptors. Her ne kadar oldukça olumlu işler yapıp olumlu basketbol oynuyor olsalar da tecrübe eksikliğinin ve hücum konusunda yer yer yaşadıkları sıkıntıların bu turu geçmelerinin önünde büyük bir engel olacağına inanıyorum. Tahmin yapılması zor bir seri olsa da benim tahminim ; 4-2 Brooklyn Nets

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.