18 Nisan 2014 Cuma

Nba 2014 Playoff * Indiana Pacers - Atlanta Hawks

      Bu yıl  playoff lar belki de uzun süre sonra " Her sonuca açık seri"  bakımından  önemli bir yıl gibi duruyor. Bazı eşleşmeler çok dengeli. Bazı eşleşmeler ise favorilerin formsuzluğundan dolayı bilinmeyenler ile dolu. İşte bu eşleşmelere en önemli örneklerden birisi de Pacers - Hawks serisi kesinlikle.
      Serinin ev sahibi avantajlı takımı, doğu 1.si İndiana Pacers çok ilginç bir normal sezonu geride bıraktı.
Sezon başı özellikle Paul George'un önderliğinde harika başladılar. Roy Hibbert bu harika savunma takımının ,  belki de daha önce yapması gereken şeyi yapıp savunma lideri görevini üstlendi. İlerleyen maçlarda ise  Nba'in en korkulan pota altı oyuncularından birisine dönüştü. Paul George için ise herkes artık superstar seviyesine çıktığını söylüyordu. Hatta sezon başı performansı ile erken Mvp adaylarının arasındaydı Paul George.Pacers ise sezon öncesi yaptığı takviyeler ile belki de en önemli 2 sorunundan biri olan bench katkısını Cj Watson , Luis Scola gibi önemli parçalar ile doldurdu. Savunma kısmında ligin en iyisi olan bu takım, delicilik sorunu dışında hücumunu da bu takviyeler ile birlikte belirli bir seviyeye çekti. Fakat ne olduysa Allstar hafta sonundan sonra oldu. Takım  her anlamda inanılmaz bir düşüşe geçti. Paul George belki de geçen senenin ilk yarısına göre bile daha kötü oynar geldi. Savunmada harika işler yapan Roy Hibbert dahil takımda genel olarak muazzam bir düşüş oldu. O kolej havası var denilen takım bir anda mağlubiyetlerden sonra birbirini suçlayan bir takım haline dönüştü .Bu 2 aylık süreçte hedef maç olarak görülen Heat maçı dışında iyi performans gösterilen başka  bir karşılaşma da  yok zaten.Takım sayı bulamaz hale geldi. O muazzam olan savunmaları bile düşüşe geçti. Belki de şanslarına playoff da bu  sezona iyi başlayan daha sonra Al Horford ve Allstar Millsap'in sakatları ile düşüşe geçen Atlanta Hawks ile eşleştiler.

        Hawks gerçekten yaşanan sakatlıklara ve kadro yapısına göre oldukça iyi bir sezon geçirdi diyebiliriz.Kısıtlı kadro ile belki de doğunun bu sezon ki güçsüzlüğünün de etkisi ile sezonu uzun bir süre ilk 4 içinde geçirdiler. Daha sonra gelen Al Horford sakatlığı ile birlikte takım dibe düşmeye başladı. Millsap de uzun süreleri sakat olarak geçirdi. Bu kötü dönemi geçmiş maçların ekmeğini yiyerek sezonu 8. bitirmeyi başaran Hawks ,  Millsap'in geri dönmesi ile birlikte playoff lara bir nebze de olsa inançlı girdiler. Fakat yine bu kısıtlı kadronun Playoff için yeterli olacağını sanmıyorum. 

         Her ne kadar Pacers çok kötü durumda olsa da ben bu genç, daha önce birbirine inanan takımın kendilerini toparlayarak seriyi kazanacaklarına  inanıyorum. Eğer sezonu koydukları hedefleri yerine getirerek bitirmek istiyorlarsa bu seri onlar için bulunmayan hint kumaşı. Tahminim:  4-1 Pacers
        

       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.