18 Nisan 2014 Cuma

Nba Playoff 2014* Miami Heat - Charlotte Bobcats

    Belki de sonucu en kesin eşleşmelerinden biri olsa da izlerken en fazla keyif alınması gereken serilerinden biri olması gerekiyor bu eşleşmenin.Ve şunu göz arda etmemeliyiz ki  bu seride ana karakter kesinlikle Miami Heat değil, Charlotte Bobcats'tir.
    Geçen seneyi ligin dibinde bitiren Bobcats'in bu seneyi de bundan farklı geçireceğine kimsenin inanmadığını açıkça söyleyebiliriz sanırım. Sezon öncesi yapılan takviyelerden elde tutulur sadece Al Jefferson olmasına karşılık, takım bir şekilde playoff yapmayı başardı. Peki bunu nasıl yaptı?
    Öncelikle Al Jefferson harika bir normal sezonu geride bıraktı. Yıllardır beklenen seviyeye sonunda bu yıl
ulaşan Al Jefferson kariyerinin en iyi yılını geçirdi desek çok da yanılmış olmayız sanırım. Bunda da en büyük pay sahibi kesinlikle koç Steve Clifford'a ait. Takımın neredeyse tüm hücum aksiyonlarını " Big Al " üzerinden post-up üzerinden oynatıp, 4 dış şutör 1 uzun saha dizilimi ile ve pas trafiğinin de önce uzunlardan başlayıp ardından dış oyunculara doğru giden ,  dış oyuncuları da rahatlatan bir sistem ile oynattı bütün yıl. Oyun içinde özgürlük isteyen oyunculara yer yer bu özgürlükleri de verip neredeyse takımdaki her oyuncudan maksimum verim alabilmeyi başardı koç. Evet bu takım belki de bu sezon " Tanking " yapan bir çok doğu takımının olduğu bir yerden  playoff'a kalıyor olsa da yine sezon içinde yaptıkları ile başta Koç Steve Clifford olmak üzere büyük bir övgüyü hak ediyor.
     Serinin mutlak favorisi Miami Heat' den de bahsedecek olursak. Heat bu sezonun normal maçlarını  biraz daha düşük vites de geçirdi diyebiliriz fakat  son 3 yılda, 3 final 2 şampiyonluk yaşamış olan bir takımın normal sezonda çok da yüksek viteslere çıkmasını beklememek gerek zaten. Miami yine aynı Miami olacaktır elbette Playoff maçlarında. James ise çok  daha olgun bir basketbol ile çok daha fazla egolarını bir kenara bırakarak geliyor gibi bu yıl.  Sezon öncesi  doğu konferansı için en büyük rakibi olan Indiana Pacers'ın da oldukça büyük bir form düşüklüğü içinde olduğunu hesaba katarsak,  Heat yine bu yıl doğu konferansı 1.liği için en büyük aday. Bu seri içinde bir tahminde bulunacak olursak; 4-0 Miami Heat 
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.