12 Haziran 2012 Salı

Her Şeyin Sonu - Çocukluk Hayali * Nba 2012 Finalleri *

                             

                                          Oklahoma City Thunder   -    Miami Heat 

     Herkesin çocukken sahip olduğu bir çocukluk hayali vardır. Kimileri doktor olmak ister , kimileri astronot. Bu oyuncuların çoğu ise , çocukken yaşadıkları getto mahallelerinde basketbol topuyla tanıştıklarından beri tek bir hayalleri var... Nba de oynamak ve şampiyonluk yüzüğünü takabilmek...

     Bu hayali 24 oyuncudan 12 si kazanacakları  4 maç  ile sonunda  gerçekleştirebilecek. Geçen seneden bilenmiş bir takımla , gençlik ateşi tavan yapmış başarıya çok aç  bir takımın mücadelesine tanık olacağız Nba finallerinde. Buraya kadar hak ederek gelmiş iki takımdan söz ediyoruz. Oklahoma zaten her seride maçların çoğunu domine ederek buraya kadar geldi. Miami ise daha zor yollardan , süper yıldızının  6. maçta ki  insanlık dışı performansı ile doğu şampiyonu olarak buraya geldi. 

     Miami için işler geçen seneye oranla bu sene daha zor gibi gözüküyor.Öncelikle  Oklahoma ya oranla daha yorgun  geliyorlar ve birebir eşleşmelerde sanki daha  dezavantajlı  taraf gibi gözüküyorlar. Ama bence bu görünürde  "dezavantaj"  Miami için bir avantaj. Favori olmak , baskı altında olan taraf olmak her zaman daha  zordur. Bu sene bu baskıyı daha az yaşayacaklardır. Lebron 6. maçta basketbolunu hangi seviyelere kadar çekebileceğini , konsantre olunca neler yapabileceğini gösterdi. Ama Miami için finallerde asıl önemli olan şey Wade ve Bosh ın performansı ile birlikte , Miami nin o övgüyle bahsedilen savunma seviyesi. Miami agresif savunma yaptıkça daha iyi hücum performansı gösteren bir takım. Oklahoma yı ne kadar durdurabilecekleri ise bu serinin kilidi olacaktır. Bu hedef uğruna gelmiş 3 yıldız oyuncu bakalım hedeflerini bu sene gerçekleştirebilecekler mi.

      Oklahoma City Thunder ise bu sene ortalığı kasıp kavurdu adeta. Oynadığı göze hoş gelen basketbol ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan bu genç takım , çocukluklarından beri kurdukları hayali gerçekleştirmeye çok yaklaştı. Öncelikle finallere çok formda geliyorlar tabi ki. Nba in takım basketbolu olarak baktığımızda  tartışmasız en iyi basketbolunu oynayan San Antonio Spurs ü harika bir geri dönüşle elediler. Oklahoma City Thunder çok genç bir takım olmasına karşın , takımda Kendirck Perkins gibi şampiyonluk görmüş savunma lideri bir oyuncu ile beraber  özellikle Derek Fisher gibi tecrübeli , başarılar yakalamış birini takımda bulunmasının avantajlarını yaşıyorlar. Bunu Spurs serisinin de de çok net  gördük. Finallerde de bunun avantajını daha çok göreceklerdir. Bu kesin. Kevin Durant , Russell Westbrook James Harden yine aynı seviyelerde oynayacaklarını tahmin etmek çok da zor olmasa da , OKC için asıl belirleyici olacak olan şey Kendrick Perkins ile Serge İbaka nın ekstra katkıları ve savunma da Miami triosu için ne kadar caydırıcı olacakları. 

       Her iki takıma baktığımızda da avantajlı olan taraf OKC gibi gözükse de geçen seneden " bilenmiş " bir Miami , her an her şeyi yapabilir. Dinamizin hakim olduğu , birebir eşleşmelerinin takım oyununa oranla daha ağır olacağı bir seri olacak gibi duruyor. Ama sonuç olarak savaşanın , şampiyonluğa gerçekten inanan , bunu gerçekten isteyen takım şampiyon olacaktır.  Bakalım çocukluk hayalini hangi oyuncular gerçekleştirecek.
     
        
  
   
    
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.