28 Ekim 2014 Salı

2014-2015 Nba Sezonu Değerlendirmeleri : Cleveland Cavaliers



          
             
 Gelenler : David Blatt ( Coach )  Kyrie Irving ( yeni sözleşme ) LeBron James ( F ) James Jones ( SF ) Mike Miller  ( G )  Kevin Love ( F-C ) Shawn Marion ( F )  Keith Bogans  ( G ) 

           Gidenler :   Andrew  Wiggins ( F ) Anthony Bennet  ( F )


                Şüphesiz ki sezonun en flaş takımı Cleveland Cavaliers. LeBron James'in yazın aldığı flaş karar ile " Evine " geri dönmesi , Kevin Love takası , hatta daha öncesinden inanılmaz düşük bir şans ile draftan  yine 1. sırada seçme hakkı kazanmaları ile Nba'in yaz gündeminin ana malzemesi oldular haklı olarak.

                Her şey Cavs'ın Wiggins i 1. sıradan seçmesi ( seçebilmesi ) ile başladı desek çok da yanlış olmaz aslında. Wiggins'in takıma gelmesinin ardından James'in flaş eve dönüş kararı ile Cavs bambaşka bir takım haline dönüştü. Önlerindeki 2 seçenekten biri olan , Wiggins'i takaslama ya da elde tutma seçeneğinden ilkini tercih edilen Cavs , Kevin Love takası ile aynı 2010 Heat' de olduğu gibi James önderliğinde " Big-Three" yi kurdu ve yeni sezon için en merakla beklenen takım haline dönüşmüş oldular. Hatta belki de en büyük şampiyonluk adaylarından biri desek çok da yanlış olmaz. Yeni Cavs hali ile 2010 -2014 arası Miami Heat karşılaştırılıyor. Bu karşılaştırmalar çok da haksız sayılmaz aslında. Fakat yeni Cavs'ın 2010- 2014 Heat' e göre artıları ve eksileri neler ?

              Öncelikle Cavs 2010 -2014 Heat' e göre biraz daha farklı bir takım. Heat'in inanılmaz ön
alandaki topa baskı kurma özelliğine sahip değil kesinlikle. Ya da aynı şekilde bir hızlı hücum takımı da değiller fakat çok daha üstün özellikleri oldukları kesin. Shawn Marion ve Love ile pota altı savunması konusunda ve aynı zamanda ribaund konusunda  Heat'e göre çok daha üstün özelliklere sahip durumda. Hücum organizasyonlarında ise aynı şeyler geçerli. Love şuan ki form durumu ile Bosh'tan çok daha yönlü bir oyuncu. Ama en büyük artı kesinlikle Kyrie Irving. Irving bu takımın potansiyelini belirleyecek asıl oyuncu diyebiliriz. İnanılmaz hücum becerilerine sahip bir oyuncu olması yanı sıra , çok da iyi bir oyun kurucu. Fakat topu elinde isteyen ve top elinde olunca oyuna etkisini yansıtabilen bir oyuncu Irving. Bu durum James'in performansını nasıl etkiler gerçekten merak ediyorum. Çünkü James bundan önceki takımlarında bir süper güç olmasının yanı sıra oyunu adeta bir PG gibi yöneten , hücumlara yön veren isimdi. Aynı zamanda en verimli olduğu diziliş kendisi + 4 şutör dizilişiydi. Bu kurgu Irving varken nasıl olacak ya da hangi sıklıkla olacak bilmiyorum gerçekten. Burada da iş Koç David Blatt de bitiyor. Sezon başladığında bu 3 yıldızından nasıl olup da en yüksek verimi alacak merak ediyorum.


               Evet Cavs sezona büyük bir güç olarak giriyor. Harika bir oluşum ile giriyor. Fakat bahsettiğim bu soru işaretlerine ne zaman ve nasıl cevap bulacakları sezon sonundaki konumlarını belirleyici faktör olacaktır. Bakalım James'in " Eve Dönüş " macerası beklediği gibi olacak mı ?

             
             


         


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.