28 Ekim 2014 Salı

2014-2015 Nba Sezonu Değerlendirmeleri : Boston Celtics




                  Gelenler : Marcus Thornton Tyler Zeller  Marcus Smart ( Draft ) James Young ( Draft ) Avery Bradley ( Yeniden sözleşme )

                 Gidenler : Kris Humphries



    Geçen senenin başında Koç Brad Stevens'ın gelmesi ile yeniden bir yapılanmaya giden Celtics için bu sene geçen seneye göre çok da farklı geçecek gibi gözükmüyor. Bunun nedeni ise yazın yapılan ya da daha doğrusu yapılamayan hamleler olarak söyleyebiliriz. 

    Celtics yaz dönemine oldukça büyük beklentiler ile girmişti. Öncelikle Rondo'yu kullanarak iyi bir
takas elde edip aynı zamanda serbest oyunculardan kendilerine iyi bir pay çıkarıp Draft'tan da yüksek sıralarda bir seçim hedefi içindeydi. Fakat evdeki hesap çarşıya pek uymadı. Rondo'nun bir türlü takaslanaması ve " Free Agent " dönemini boş geçmeleri beklentileri oldukça düşürdü. Draft konusunda ise sıralarına göre oldukça iyi bir seçim yaptılar diyebiliriz. Marcus Smart garanti diyebileceğimiz türden bir seçim. Potansiyelli bir oyun kurucu. Rondo'nun zaman için takımdan gitmesi ihtimali düşünülerek yapılmış bir seçim. Avery Bradley'nin takımda tutulması ve aynı zamanda Marcus Thornton gibi skorer bir kısanın takıma takılması özellikle kısa rotasyonunu oldukça geniş olmasını sağlıyor. Fakat geri kalan pozisyonlar için ise aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Çok genç ve yetenek olarak çok kısıtlı bir takım Celtics. Brad Stevens'ın gelmesi ile kısa vadede değil uzun vadede bir planlama içinde olduğu belli olsa da takımın hedeflerinin değişebilmesinin tek çaresi Rondo takası gibi duruyor.Eğer Celtics  sezon içerisinde Rondo takasını istediği şekilde yapabilse özellikle Doğu Konferansı'nın bu kötü durumu ile Playoff yapabilir diye düşünüyorum. Olur da bir gece oturup Celtics maçı izlemek isterseniz beklentilerinizi Marcus Smart'ı izlemek dışında tutmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.