16 Mayıs 2014 Cuma

Nba Playoffs 2014 Doğu Konferansı Finali - Déjà vu? Kesinlikle Değil!



      Genel olarak harika bir playoff geçiriyor olsak da, işler doğu tarafı için pek öyle gitmiyor. Doğu finalinin adı geçen sene olduğu gibi yine Miami Heat  ve Indiana Pacers oldu. Finalin adı aynı olsa da geri kalan her şey geçen seneye göre farklı.

     Heat ile başlayacak olacaksak geçen seneye göre gördüğümüz kadarı ile biraz daha düşük viteste
oynuyor gibiler. Karşılaştıkları rakiplere göre ritim ayarlıyor gibiler. Bunun en büyüz dezavantajını Brooklyn Nets 3.maçında gördüler herhalde. Nets bulduğu dış şut isabetleri ile yakaladıkları  ivme ile Heat'i bir anda oyundan düşürdüler. Her ne kadar seriyi 4-1 ile geçmiş olsalar bile hala şampiyon seviyesinde gibi oynamamış olması Pacers serisi için düşündüren tek şey sanırım. Genel olarak ise Heat için her şey oldukça iyi gidiyor. " X faktör " dediğimiz oyuncuların geçen seneki şampiyonlukta katkıların ne kadar büyük olduğunu hepimiz hatırlıyoruz sanırım. Bunların başında gelen Shane Battier ve Ray Allen Nets serisi ile tekrar takıma katkı verir hale gelmiş durumdalar. Özellikler sezonun son kısmında ve ilk kısmında hiç oynamayan Shane Battier'in tekrar rotasyonun önemli bir parçası olması Heat için çok önemli.

      Pacers ise bir takımın sezon içinde yaşayabileceği her şeyi yaşayarak yinede bir şekilde doğu finaline geldiler. Pacers hala sezon sonunda içine girmiş olduğu bunalımın etkisini atabilmiş gibi gözükmüyor. Atlanta serisine göre Hibbert ve özellikle David West'in performans olarak geri dönmesi en büyük avantajları olacaktır. Wizards son maçında West'in gösterdiği harika performans buna en büyük işaretlerden bir tanesi. Özellikle sezon içi maçları dahi Miami Heat maçlarına ayrı bir konsantrasyonla çıkmaları bu seriyi heyecanlı kılmaya aday yapan şeylerin başında geliyor. Peki Pacers Heat'i oynadıkları şu basketbol ile geçebilir mi ? O oldukça zor görünüyor. Öncelikle savunmalarını sezon başındaki seviyeye çıkarmak zorundalar. Heat'in yapacağı topa baskıyı ve rakibi her zaman top kayıplarına zorlayan savunmasını aşmak zorundalar. Bunun içinde en kilit isim tepe de pasları dağıtacak olan West ve oyunda kaldığı süre boyunca oyunu genel olarak yönlendiren Lance Stephenson , Paul George ikilisinin sürekli olarak doğru kararlar vermesine bağlı olacaktır.Pota altı uzunluk avantajlarını sonuna kadar zorlayıp Heat'e "fast break" şansı tanımamaları gerekiyor. Geçen seneden bir fark ise Pacers bu sene ev sahibi avantajlı olan takım.Pacers'ın bu avantajı seri boyunca kaybetmemesi  gerekiyor. Seri başlamadan önce Heat tabi ki favori olarak gözükse de  Pacers yapabileceği şeyler ile kapasitesi ile yinede seriyi kazanmak için aday. Bir playoff boyunca değişmesini beklediğimiz Pacers bakalım bu değişimi Heat karşısında gerçekleştirebilecek mi?  Seri öncesi kesin olan tek şey var, işler kesinlikle geçen seneki gibi olmayacak!

      Dipnot:  Şu yaşadığımız günler belki basketbol konuşmak -  yazmak için doğru günler değil ama biraz olsun gündemden , şu yazdığım şey   yaşananlardan kendimi soyutlayabildiğim ender 1-2 saat geçirmeme sebep oldu. Unutmayın ki adalet elbet yerini bulacaktır.,Yaşananların hesabı bir gün elbet sorulacaktır. En azından bizler bunun için elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapmalıyız.

                                                                       


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.